Praktijk DUS

Counselling & Natuurgeneeskunde

Wie ben ik

Mijn naam is Daphne Kempkens-Utens, ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Na vele jaren te werken voor de overheid vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. De mens als persoon heeft mij altijd geboeid.
Nadat ik mij verdiept had in de holistische visie ben ik ervan overtuigd geraakt dat lichaam en geest één geheel vormen. Geestelijke overbelasting kan lichamelijk klachten tot gevolg hebben en andersom.

Om mensen hierbij te kunnen ondersteunen ben ik in 2008 gestart met de opleiding tot stresscounseller. De opleiding leerde mij hoe ik mensen kan begeleiden, zodanig dat ze met maximale eigen inbreng kansen creëren in hun eigen leven om stress situaties het hoofd te bieden.
Je leert weer manager te worden van je eigen leven. Mijn diploma als stresscounseller heb ik in mei 2011 in ontvangst genomen.
 

In 2009 ben ik gestart met de opleiding tot voetreflexoloog en inmiddels ben ik gediplomeerd voetreflexoloog. Onze voeten weerspiegelen het hele lichaam. Voetreflexzonetherapie zorgt ervoor dat ondervonden klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Het ondergaan van een voetreflexzonebehandeling werkt daarbij ook nog eens heel ontspannend.

 

Per 1 oktober 2013 ben ik begonnen met de 4-jarige HBO-beroepsopleiding tot gezondheidstherapeut aan de Europese Academie te Maastricht. Het mooie van deze opleiding is dat deze heel goed te integreren is in mijn praktijk. De afgesloten modules kan ik daarnaast gelijk al integreren in een behandelplan.

 

Daarnaast heb ik nog diverse aanvullende cursussen en workshops gevolgd. Allen tot doel u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het volgen van deze opleidingen en aanvullende cursussen heeft tot resultaat gehad dat ik sinds juli 2010 mijn eigen praktijk heb geopend als voetreflexoloog. Sinds april 2011 is de praktijk gewijzigd in een praktijk voor counselling en natuurgeneeskunde. Als natuurgeneeskundig therapeut en counseller ben ik ingeschreven bij de beroepsverenigingen VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) en ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling). Daarnaast ben ik van de stichting RBCZ en TCZ. De stichting RBCZ en TCZ is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert.


Voor u heeft dit twee grote voordelen:
1) Mijn kwaliteit van handelen en kennis wordt door beide verenigingen en de overkoepelende organisatie nauwlettend in de gaten gehouden en ik ben verplicht mij continue bij te scholen.
2) De behandelingen komen, indien u aanvullende verzekerd bent, vaak in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding.

ONTHAAST.......ONTSTRESS.......ONTSPAN

Copyright © 2011 Praktijk DUS.
Druk en typefouten voorbehouden.