Welkom bij het onderdeel counselling voor bedrijven.

Ziekteverzuim komt steeds vaker voor onder werknemers. Als werkgever of medewerker personeelsaangelegenheden weet u er vast alles van.

Komen de volgende kreten u veel te bekend voor:
- Burn out
- Conflictsituaties
- Stress
- Overspannen
- Werkdruk
- Improductiviteit

Als counseller kan ik u hierbij de helpende hand bieden.

Een werkgever wil natuurlijk het beste voor zijn werknemers, de winstgevendheid van het bedrijf of de instelling mag daarbij niet in gevaar komen.

Wist u dat de kosten van het voorkomen van het ziek worden van werknemers lager zijn dan de kosten die gemaakt moeten worden indien een werknemer gedurende langere tijd uitvalt?
Daarbij komt nog eens dat wanneer één van de werknemers uitvalt dit gevolgen heeft voor het gehele team. De werkdruk wordt groter, waardoor gezonde werknemers ook stress zullen gaan ervaren. Op deze manier ontstaat een neerwaartse spiraal.

Als counseller kan ik u ondersteunen bij het begeleiden van werknemers die ziek thuis zijn of ter voorkoming van uitval van werknemers. Mijn aanpak is integer en praktische te noemen, waarbij ik aandacht heb voor de problematiek van de persoon of personen waarmee ik een traject doorloop. Uiteindelijk doel is het terugdringen of voorkomen van ziekteverzuim aan de hand van doelgerichte oplossingen.